Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

WĄTRÓBKA Z PIECZARKAMI

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 1/2 kg
mąka 2 łyżki
cebula 2 szt.
pieczarki 15 dag
sól, pieprz
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: WĄTRÓBKA Z PIECZARKAMI

Wykonanie:
Wątróbkę umyć, osuszyć i oprószyć mąką. Pieczarki i cebule pokroić w talarki i zrumienić na patelni. Osobno podsmażyć wątróbki, obłożyć pieczarkami z cebulą i poddusić pod przykryciem. Przed podaniem przyprawić solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandra/Olcia 04.09.2013 19:22
tez tak robie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak