Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka z papryką

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 40 dag
mąka pszenna do panierki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do szmku
Majeranek suszony Prymat 1 łyżka
cebula czerwona 2 sztuki
majonez 1 łyżka
musztarda 1 łyżeczka
śmietana 1 łyżka
bulion drobiowy 0,5 szklanki
papryka czerwona 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka z papryką

Kroki postępowania

1
Wątróbkę oczyścić i obtoczyć w mące.
Krok 1 - Wątróbka z papryką foto
2
Cebulę pokroić w piórka. Wątróbkę wraz z cebulką usmażyć.
Krok 2 - Wątróbka z papryką foto
3
Dodać paprykę i zalać bulionem. Gotować pod przykryciem ok. 2 minuty.
Krok 3 - Wątróbka z papryką foto
4
Dodać śmietanę, majeranek, musztardę i majonez. Sól i pieprz do smaku Wymieszać.
Chwilę pogotować.
Można posypać posiekanym szczypiorkiem.
Krok 4 - Wątróbka z papryką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zdzisław 06.05.2014 13:24
dla mnie smaczne danie podano do jedzenia
pestka 06.05.2014 09:37
ciekawe połączenie, z papryką nie robiłam
Laila2786 06.05.2014 09:17
smaczne połączenie
berys18 06.05.2014 09:01
bardzo taką lubię
agnieszka131919 06.05.2014 08:57
na pewno pyszna
Wiesława1 06.05.2014 07:07
Bardzo lubię wątróbkę pod każdą postacia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak