Wątróbka z królika z żurawiną i śliwką

Wątróbka z królika z żurawiną i śliwką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wątróbka

    2 sztuki od królika
  • cebula biała

    3 sztuki
  • jabłka

    1 sztuka
  • żurawina suszona

    2 łyżki
  • śliwki suszone

    10 sztuk
  • sól i pieprz

    1 do smaku
  • wino czerwone wytrawne

    1/3 szklanki
  • majeranek

    1 łyżeczki
  • mąka pszenna

    3 łyżki
  • masło klarowane

    1 do smaku
  • natka pietruszki

    1 do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Wątróbka z królika z żurawiną i śliwką  foto
Cebule obieram i kroję w piórka.
Krok 2 - Wątróbka z królika z żurawiną i śliwką  foto
przesmażam na maśle klarowanym. Przekładam na talerz.
Krok 3 - Wątróbka z królika z żurawiną i śliwką  foto
Jabłka kroję w cząstki, nie obieram ich tylko pozbawiam nasion. Przesmażam na maśle i przekładam do cebuli.
Krok 4 - Wątróbka z królika z żurawiną i śliwką  foto
Wątróbkę obtaczam w mące, i smażę, na końcu doprawiam solą, pieprzem, majerankiem
Krok 5 - Wątróbka z królika z żurawiną i śliwką  foto
Śliwki i żurawinę zalewam winem i odstawiam na godzinę.
Krok 6 - Wątróbka z królika z żurawiną i śliwką  foto
.Dodaję cebulkę z jabłkami i śliwki z winem. Chwile jeszcze duszę. Przed podaniem posypuję natką pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Motorek

30.11.2014 10:57
na pewno smaczna

Bernadeta1

20.11.2014 19:49
bardzo smacznie podana wątróbka

gosia56

16.11.2014 20:38
Madziu ;) oj jak dawno nie jadłam takiej wątróbki zestawienie super;)

Mniam

16.11.2014 17:23
Wspaniale przygotowana wątróbka. Musiała smakować doskonale!

Renata22

16.11.2014 17:18
przepyszne zestawienie ;)

pestka

16.11.2014 17:11
nigdy nie jadłam wątróbki z królika - bardzo byłabym ciekawa jej smaku

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat