Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka z jabłkiem i cebulą

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 300 g
jabłko winne 2 szt
cebula 1 nieduża
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
sól do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka z jabłkiem i cebulą

Kroki postępowania

1
Wątróbkę umyć i dobrze osączyć, oczyścić. Jabłko pokroić na ćwiartki, usunąć gniazda nasienne. Cebulę obrać.
Krok 1 - Wątróbka z jabłkiem i cebulą foto
2
Na patelni rozgrzać olej, wrzucić pokrojoną na kawałki wątróbkę, pokrojoną w piórka cebulę i pokrojone w plastry jabłko.
Krok 2 - Wątróbka z jabłkiem i cebulą foto
3
Doprawić do smaku pieprzem, majerankiem i solą. Dusić do miękkości.
Krok 3 - Wątróbka z jabłkiem i cebulą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 01.09.2015 21:32
Podoba mi się ten przepis.
agnieszka214 01.09.2015 19:18
fajne połączenie smaku
gosia561 01.09.2015 18:35
pyszna jest taka
Bernadeta1 01.09.2015 18:33
bardzo lubię wątróbkę z jabłkiem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak