Wątróbka z jabłkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wątróbka drobiowa

    30 dkg
  • jabłko

    1 szt
  • cebula

    3 szt
  • margaryna do smażenia

  • sól, pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jabłka pokroić w półplasterki i na suchej patelni podpiec do miękkości i przełożyć na talerzyk.Na tej samej patelni rozgrzać margarynę i poddusić do miękkości pokrojoną w piórka cebulę,dodać pokrojoną wątróbkę i piec do miękkości.Na końcu doprawić do smaku.Na talerz wyłożyć jabłka,cebulę i wątróbkę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IZABELA29 03.12.2013 10:01
bardzo taką lubię
Aneta41 21.11.2012 18:32
coś innego:)
ben-ka 13.09.2012 08:05
z jabłkami też robię:)
SyMiki 01.10.2011 19:21
muszę wypróbować
traktorek 11.07.2011 19:44
mnie bardzo ciekawi
kuklik 01.12.2010 08:34
z jabłkiem jeszcze nie jadłam i jestem ciekawa jak to smakuje
Margo1 23.11.2010 16:16
pyszne
eli_555 22.11.2010 22:43
Też taką robię,jest pycha.
Iwusia 16.11.2010 00:06
Ja też robię podobnie wiec wiem, że smak jest wspaniały !
Grażyna13 15.11.2010 10:47
Robię podobną, czasem tez z porem, pyszna jest :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat