Wątróbka z jabłkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wątróbka

    500 g
  • cebula

    2 szt
  • jabłko

  • olej

    2 łyżki
  • sól i pieprz

  • mąka

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wątróbkę umyć, osuszyć, pokroić w plastry, oprószyć mąką, nie solić. Cebulę obrać, pokroić w półplasterki, sparzyć wrzątkiem.
Na patelni rozgrzać olej, włożyć plastry wątróbki, po chwili smażenia odwrócić na drugą stronę i wyłożyć osączoną z wody cebulę. Patelnię nakryć i dusić aż cebula zmięknie. Pod koniec dołożyć obrane i pokrojone w cząstki jabłko, posolić do smaku. Gotową potrawę przyprawić pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
AZgotuj 10.01.2017 10:08
cudowne połączenie:)
Wiesława1 10.01.2017 07:28
Uwielbiam to połączenie
IKrakowianka 09.01.2017 22:17
bardzo lubię taką wersję
w mojej kuchni 09.01.2017 19:42
moje smaki z wątróbką
Urszula Świeca 09.01.2017 18:54
Musi być smaczna.))
olkaaa 09.01.2017 18:45
muszę zrobić
bertpvd 09.01.2017 18:42
pysznie danie
Marta1986 09.01.2017 18:23
bardzo smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat