Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka z jabłkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka 500 g
cebula 2 szt
jabłko
olej 2 łyżki
sól i pieprz
mąka 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka z jabłkiem

Wątróbkę umyć, osuszyć, pokroić w plastry, oprószyć mąką, nie solić. Cebulę obrać, pokroić w półplasterki, sparzyć wrzątkiem.
Na patelni rozgrzać olej, włożyć plastry wątróbki, po chwili smażenia odwrócić na drugą stronę i wyłożyć osączoną z wody cebulę. Patelnię nakryć i dusić aż cebula zmięknie. Pod koniec dołożyć obrane i pokrojone w cząstki jabłko, posolić do smaku. Gotową potrawę przyprawić pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AZgotuj 10.01.2017 10:08
cudowne połączenie:)
Wiesława1 10.01.2017 07:28
Uwielbiam to połączenie
IKrakowianka 09.01.2017 22:17
bardzo lubię taką wersję
w mojej kuchni 09.01.2017 19:42
moje smaki z wątróbką
Urszula Świeca 09.01.2017 18:54
Musi być smaczna.))
olkaaa 09.01.2017 18:45
muszę zrobić
bertpvd 09.01.2017 18:42
pysznie danie
Marta1986 09.01.2017 18:23
bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak