Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka z jabłkiem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka 500 gram
cebula biała 2-3 sztuki
jabłka 1-2 sztuki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
majeranek do smaku
mleko do namoczenia
mąka kukurydziana do obtoczenia

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka z jabłkiem

Wątróbkę opłukać i pokroić w plastry. Włożyć do miski i zalać mlekiem na kilka minut. Kawałki wątróbki obtoczyć w mace kukurydzianej i podsmażyć na patelni na maśle klarowanym. Na osobnej patelni podsmażyć pokrojoną w pióra cebulę. Dodać pokrojone w kostkę jabłko. Podsmażyć kilka minut z dodatkiem soli, pieprzu i majeranku. Usmażoną wątróbkę przełożyć do cebuli z jabłkiem. Chwilę poddusić i podawać na obiad.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak