Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka z jabłkiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 900 g
jabłko winne 3 szt
sól do smaku
pieprz
majeranek
cebula 1 duża
kasza gryczana

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka z jabłkiem

Kroki postępowania

1
Wątróbkę moczę w mleku przez około pół godziny.
Krok 1 - Wątróbka z jabłkiem foto
2
Następnie oczyszczam ją z błonek i kroję na mniejsze kawałki
Krok 2 - Wątróbka z jabłkiem foto
3
Cebulę kroję w piórka, a jabłka obieram i kroję w kostkę.
Krok 3 - Wątróbka z jabłkiem foto
4
Wątróbkę podsmażam na oleju, następnie dodaję cebulę i duszę kilka minut. Po tym czasie dorzucam jabłka i całość duszę do miękkości. Na koniec doprawiam solą, pieprzem i majerankiem.
Krok 4 - Wątróbka z jabłkiem foto
5
Po tym czasie dorzucam jabłka i całość duszę do miękkości. Na koniec doprawiam solą, pieprzem i majerankiem.
Krok 5 - Wątróbka z jabłkiem foto
6
Wątróbkę podaję z kaszą gryczaną i marchewką z groszkiem.
Krok 6 - Wątróbka z jabłkiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1984 11.05.2014 08:45
Klasyka w najpyszniejszym wydaniu.
Gabi44 10.05.2014 20:45
Bardzo lubię wątróbkę z jabłkiem.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak