Wątróbka z jabłkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wątróbka drobiowa

    900 g
  • jabłko winne

    3 szt
  • sól do smaku

  • pieprz

  • majeranek

  • cebula

    1 duża
  • kasza gryczana

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Wątróbka z jabłkiem foto
Wątróbkę moczę w mleku przez około pół godziny.
Krok 2 - Wątróbka z jabłkiem foto
Następnie oczyszczam ją z błonek i kroję na mniejsze kawałki
Krok 3 - Wątróbka z jabłkiem foto
Cebulę kroję w piórka, a jabłka obieram i kroję w kostkę.
Krok 4 - Wątróbka z jabłkiem foto
Wątróbkę podsmażam na oleju, następnie dodaję cebulę i duszę kilka minut. Po tym czasie dorzucam jabłka i całość duszę do miękkości. Na koniec doprawiam solą, pieprzem i majerankiem.
Krok 5 - Wątróbka z jabłkiem foto
Po tym czasie dorzucam jabłka i całość duszę do miękkości. Na koniec doprawiam solą, pieprzem i majerankiem.
Krok 6 - Wątróbka z jabłkiem foto
Wątróbkę podaję z kaszą gryczaną i marchewką z groszkiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ola1984 11.05.2014 08:45
Klasyka w najpyszniejszym wydaniu.
Gabi44 10.05.2014 20:45
Bardzo lubię wątróbkę z jabłkiem.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat