Wątróbka z jabłkami i cebulką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wątróbki z kurczaka

    0,5 kg
  • cebula

    2
  • jabłka

    3
  • olej

  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jabłka umyć, obrać, usunąć gniazdka nasienne, pokroić na ćwiarteczki. Cebulę myjemy, obieramy i kroimy na talarki. Wątróbeczki myjemy, wrzucamy na rozgrzany olej wraz z cebulką, smażymy 8 minut i dodajemy pokrojone jabłuszka. Dusimy pod przykryciem 15 minut. Przekładamy na półmisek, doprawiamy solą oraz pieprzem, gotowe! :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat