Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka z jabłkami i cebulką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wątróbki z kurczaka 0,5 kg
cebula 2
jabłka 3
olej
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka z jabłkami i cebulką

Jabłka umyć, obrać, usunąć gniazdka nasienne, pokroić na ćwiarteczki. Cebulę myjemy, obieramy i kroimy na talarki. Wątróbeczki myjemy, wrzucamy na rozgrzany olej wraz z cebulką, smażymy 8 minut i dodajemy pokrojone jabłuszka. Dusimy pod przykryciem 15 minut. Przekładamy na półmisek, doprawiamy solą oraz pieprzem, gotowe! :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak