Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka z jabłkami

3.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wątróbka 60 dag
cebula
ząbki czosnku 3
mąka 5 łyżek
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
masło
olej do smażenia
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
tymianek 1 łyżeczka (suszony)
jabłko winne 3 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka z jabłkami

Wątróbkę czyścimy z błon , umyć i osuszyć . Jabłka kroimy w ćwiartki , cebulę w krążki czosnek siekamy . W rondelku lub na patelni podsmażamy cebulę , gdy się zacznie rumienić wtedy dodaj jabłka i czosnek . Smażymy mieszając tylko 5 minut. Potem dodajemy zioła, pieprz , sól. Wątróbkę suchą obtaczamy w mące i smażymy na oleju , czyli na osobnej patelni. Potem przełóż jabłka do wątróbki dolewamy troszkę wody i dusimy . Gotowe podajemy z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 18.12.2012 08:10
ciekawa
ElizaT 12.02.2011 10:39
łał, jakaś nowość !
RenataZ-et 12.01.2011 17:41
Pyszna jest taka wątróbka z jabłkami

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak