Wątróbka z jabłkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wątróbki z kurczaka

    1 kg
  • jabłko kwaśne

    6 szt
  • ząbek czosnku

    2 szt
  • ocet balsamiczny

    2 łyżki
  • sos sojowy

    3 łyżki
  • krem balsamico

    2 łyżki
  • olej do smażenia

  • sól do smaku

  • natka pietruszki

    1 pęczek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wątróbkę umyć i osuszyć. W dużej patelni albo w woku rozgrzać olej. Włożyć wątróbkę. Podlać sosem sojowym i podsmażyć. Jabłka umyć, wypestkować i pokroić w ósemki. Dołożyć do wątróbki. Polać całość octem balsamicznym i kremem balsamicznym. Dorzucić drobno posiekany czosnek. Przemieszać, przykryć pokrywką i dusić na małym ogniu ok 10 minut. Zdjąć pokrywkę i dusić dalej, aby sos się zredukował. Podawać posypane natką pietruszki i posolone do smaku. Smacznego.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
DorotaZ 06.09.2015 17:20
Moja ulubiona wersja wątróbki:)
Jumper123 06.09.2015 11:20
wygląda pysznie
IZABELA29 06.09.2015 09:29
pyszna ,dawno nie robiłam
dom-agi 06.09.2015 08:23
Bardzo lubię :)
olkaaa 06.09.2015 06:03
Muszę spróbować.
halina17 05.09.2015 23:27
Lubię wątróbkę.
mirosława4 05.09.2015 22:17
apetyczna !

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat