Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka z jabłkami

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbki z kurczaka 1 kg
jabłko kwaśne 6 szt
ząbek czosnku 2 szt
ocet balsamiczny 2 łyżki
sos sojowy 3 łyżki
krem balsamico 2 łyżki
olej do smażenia
sól do smaku
natka pietruszki 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka z jabłkami

Wątróbkę umyć i osuszyć. W dużej patelni albo w woku rozgrzać olej. Włożyć wątróbkę. Podlać sosem sojowym i podsmażyć. Jabłka umyć, wypestkować i pokroić w ósemki. Dołożyć do wątróbki. Polać całość octem balsamicznym i kremem balsamicznym. Dorzucić drobno posiekany czosnek. Przemieszać, przykryć pokrywką i dusić na małym ogniu ok 10 minut. Zdjąć pokrywkę i dusić dalej, aby sos się zredukował. Podawać posypane natką pietruszki i posolone do smaku. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DorotaZ 06.09.2015 17:20
Moja ulubiona wersja wątróbki:)
Jumper123 06.09.2015 11:20
wygląda pysznie
IZABELA29 06.09.2015 09:29
pyszna ,dawno nie robiłam
dom-agi 06.09.2015 08:23
Bardzo lubię :)
olkaaa 06.09.2015 06:03
Muszę spróbować.
halina17 05.09.2015 23:27
Lubię wątróbkę.
mirosława4 05.09.2015 22:17
apetyczna !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak