Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wątróbka z jabłkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka 400 gram
jabłka winne 3 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
mąka do panierowania
masło do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: wątróbka z jabłkami

Wątróbkę pokroiłam w plastry, obtoczyłam w mące, smażyłam na gorącym oleju przez 2-3 minuty z każdej strony. Po usmażeniu posypałam solą i pieprzem.
Jabłka obrałam, wydrążyłam gniazda nasienne, pokroiłam w plastry. Na patelni rozpuściłam niewielką ilość masła, dodałam jabłka, dusiłam pod przykryciem kilka minut.
Przełożyłam na talerz wątróbkę a na nią uprażone jabłka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pajbek 20.04.2015 19:47
pyszne jedzonko :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak