Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wątróbka z jabłkami

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka gęsia 50 dag
cebula 2 szt
jabłka 3 szt
smalec 15 dag
margaryna 6 dag
mąka pszenna 10 dag
sól, pieprz do smaku
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: wątróbka z jabłkami

Wątróbkę pociąć na plastry i obtoczyć w mące i smażyć na smalcu z obu stron. Na tym tłuszczu smażyć cebulkę pokrojoną W plastry i dodać jabłka pokrojone w plastry. Do garnka przełożyć wątróbkę dodać jabłka i cebulę doprawić .Dodać niewielką ilość wody z kostka bulionową i przez chwilę dusić podawać na ciepło z ziemniakami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna54 25.05.2012 08:51
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak