Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka z indyka z jabłkiem i majerankiem

2.0
(9)
Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 300 gramów
jabłka 1-2 sztuki
cebula 2 sztuki
śliwki węgierki 10 sztuk
olej rzepakowy 100 mililitrów
masło klarowane 2 łyżki
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
cukier 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka z indyka z jabłkiem i majerankiem

Kroki postępowania

1

Wątróbkę pokroić i umyć. Zamoczyć w mleku na 30 minut.

Krok 1 - Wątróbka z indyka z jabłkiem i majerankiem foto
2

Osuszyć na papierowym ręczniku.

Krok 2 - Wątróbka z indyka z jabłkiem i majerankiem foto
3

Jabłka obrać i smażyć, a pod koniec wsypać szczyptę cukru.

Krok 3 - Wątróbka z indyka z jabłkiem i majerankiem foto
4

Obsypać mąką z obu stron.

Krok 4 - Wątróbka z indyka z jabłkiem i majerankiem foto
5

Włożyć wątróbkę na rozgrzaną patelnię z olejem i smażyć na małym ogniu z obu stron około 5 minut.

Krok 5 - Wątróbka z indyka z jabłkiem i majerankiem foto
6

Śliwki podzielić na ćwiartki, podsmażyć na małym ogniu 3-4 minuty i dodać do wątróbki. Dołożyć jabłka przysmażone i cebulkę usmażoną na osobnej patelni. Wymieszać razem i dusić 2 minuty. Posypać majerankiem, podawać ciepłe z ziemniakami lub kaszą czy ryżem.

Krok 6 - Wątróbka z indyka z jabłkiem i majerankiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kardamonovy 10.02.2017 10:09
Uwielbiam!
Franciszek 10.02.2017 01:23
dobry obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak