Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka z indyka z cebulą i porem

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 1/2 kg
cebula 2 szt
por 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
Rozmaryn suszony Prymat 1/3 łyżeczki
oliwa
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka z indyka z cebulą i porem

Kroki postępowania

1
Zagotować wodę z dodatkiem liści laurowych i rozmarynu.
Krok 1 - Wątróbka z indyka z cebulą i porem foto
2
Wrzucić dokładnie oczyszczoną wątróbkę i gotować 5 minut.
Krok 2 - Wątróbka z indyka z cebulą i porem foto
3
W międzyczasie przygotować warzywa: cebulę pokroić w piórka, a pora w półplasterki.
Krok 3 - Wątróbka z indyka z cebulą i porem foto
4
Rozgrzać tłuszcz na patelni, wrzucić cebulę oraz pora i podsmażyć przez kilka minut.
Krok 4 - Wątróbka z indyka z cebulą i porem foto
5
Dodać wątróbkę i dusić całość około 10-15 minut.
Krok 5 - Wątróbka z indyka z cebulą i porem foto
6
Przyprawić do smaku pieprzem i solą. Podawać na przykład z ziemniakami.
Smacznego :)
Krok 6 - Wątróbka z indyka z cebulą i porem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 29.03.2015 11:58
pyszna propozycja obiadowa :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak