Wątróbka z gęsi z cebulką smażona

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wątróbka z gęsi

    10 dag
  • cebula

    1/2 mała
  • mąka pszenna

  • sól

  • pieprz

  • margaryna

    1 duża łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Wątróbka z gęsi z cebulką smażona foto
Cebulę obieramy, kroimy w średnie pióra, obsmażamy na rozgrzanej margarynie, ściągamy na talerz.
Krok 2 - Wątróbka z gęsi z cebulką smażona foto
Wątróbkę dokładnie płuczemy i osuszamy papierowym ręcznikiem, a następnie kroimy na mniejsze kawałki i obtaczamy w mące pszennej.
Krok 3 - Wątróbka z gęsi z cebulką smażona foto
Na tej samej margarynie smażymy przez kilka chwil z każdej strony gęsią wątróbkę, dodajemy podsmażoną cebulę,
Krok 4 - Wątróbka z gęsi z cebulką smażona foto
doprawiamy do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IZABELA29 08.04.2012 12:06
pyszne
IKrakowianka 02.02.2012 23:50
super danie
pacpaw 17.01.2012 19:45
@Pyza daj znać jak znajdziesz. Też tam poszukam :o)
SmacznaPyza 16.01.2012 20:21
dzięki, muszę poszukać i spróbować
BernadettaP 16.01.2012 07:27
Pyzo, wątróbka z gęsi jest bardzo delikatna, ale nie taka sucha, jak kurza :)
SmacznaPyza 15.01.2012 23:31
nie jadłam nigdy gęsiej wątróbki smażonej - czy ma jakiś charakterystyczny posmak czy jest bardzo podobna do kurzej ?
ziutula 15.01.2012 20:40
ooo...gęsie lubię w tej wesrji...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat