Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka z duszoną cebulką

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka 70 dkg
cebula 5 szt
olej 2-3 łyżki
mąka 4-5 łyżek
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka z duszoną cebulką

Kroki postępowania

1
Wątróbkę oczyszczamy, kroimy na kawałki. Każdy kawałek wątróbki obtaczamy w mące i smażymy na gorącym oleju.
Krok 1 - Wątróbka z duszoną cebulką foto
2
Cebulę obieramy i kroimy w pół plasterki, dodajemy do usmażonej wątróbki.
Krok 2 - Wątróbka z duszoną cebulką foto
3
Na wolnym ogniu dusimy ok. 40 minut.

Na koniec przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Smacznego!!!
Krok 3 - Wątróbka z duszoną cebulką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agata3 07.06.2014 18:00
już dawno nie jadłam a bardzo lubię :)
mirosława4 07.06.2014 16:17
bardzo lubię :)
Mira85 07.06.2014 11:31
pyszna na obiad
agnieszka131919 07.06.2014 11:20
bardzo lubię taką
asiczekz 07.06.2014 10:47
pyszności!
IlonaAlbertos 07.06.2014 10:38
Najlepsze połączenie.
halinah 07.06.2014 10:32
uwielbiam taką :)
pestka 07.06.2014 10:18
często robię taka watróbkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak