Wątróbka z cebulką i ziemniakami i surówkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wątróbka wieprzowa

    0,5 kg
  • mleko

    1 szkl
  • ziemniaki ugotowane

  • sól do smaku

  • olej do smażenia

  • surówki

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wątróbkę wypłukać , namoczyć w mleku przez kilka godzin .
Cebulę pokroić w piórka , wrzucić na rozgrzany olej podsmażyć, wrzucić wątróbkę i dalej podsmażać (nie za długo gdyż wątróbka zbyt długo smażona twardnieje). Doprawić solą i świeżo mielonym pieprzem . Podawać z ziemniakami i surówkami.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
JOANNA16 20.07.2013 21:47
pyszny obiadek
Ewelina38 07.06.2013 13:52
wykwintny obiadek :P)
Katarzyna59 11.05.2013 18:14
smaczne danie, super
romanrafal 11.11.2012 09:30
smaczne danie
AURELKA 18.10.2012 18:47
doskonała
Marta1986 16.10.2012 16:46
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat