Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka z cebulką i ziemniakami i surówkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wątróbka wieprzowa 0,5 kg
mleko 1 szkl
ziemniaki ugotowane
sól do smaku
olej do smażenia
surówki

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka z cebulką i ziemniakami i surówkami

Wątróbkę wypłukać , namoczyć w mleku przez kilka godzin .
Cebulę pokroić w piórka , wrzucić na rozgrzany olej podsmażyć, wrzucić wątróbkę i dalej podsmażać (nie za długo gdyż wątróbka zbyt długo smażona twardnieje). Doprawić solą i świeżo mielonym pieprzem . Podawać z ziemniakami i surówkami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

JOANNA16 20.07.2013 21:47
pyszny obiadek
Ewelina38 07.06.2013 13:52
wykwintny obiadek :P)
Katarzyna59 11.05.2013 18:14
smaczne danie, super
romanrafal
romanrafal 11.11.2012 09:30
smaczne danie
AURELKA 18.10.2012 18:47
doskonała
Marta1986 16.10.2012 16:46
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak