Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka z cebulką

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka 900 g
cebula biała 2 szt
sól 2 szczypty
margaryna do smażenia 0,5 kostki
mąka 1 garść

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka z cebulką

Kroki postępowania

1
Cebulę kroimy w średnią kostkę i smażymy lekko na margarynie na najmniejszym ogniu
Krok 1 - Wątróbka z cebulką foto
2
Między czasie wątróbkę kroimy na średnie kawałki , obtaczamy jedną stroną mąki
Krok 2 - Wątróbka z cebulką foto
3
Cebulkę dajemy na kraj patelni i na środek dajemy naszą wątróbkę , smażymy około 20 min , raz za czas mieszając wątróbkę razem z cebulką
Krok 3 - Wątróbka z cebulką foto
4
Gotową wątróbkę podajemy z chlebkiem
Krok 4 - Wątróbka z cebulką foto
5
lub z ziemniaczkami i buraczkami
Krok 5 - Wątróbka z cebulką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia123410 23.08.2016 17:58
moja ulubiona

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak