Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka z cebulką

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 1/2 kg
cebula 2 sztuki
masło 2 łyżki
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
mąka pszenna 1 łyżka
Kucharek przyprawa uniwersalna

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka z cebulką

Kroki postępowania

1
Cebulę kroimy w półplasterki i podduszamy na maśle.
Krok 1 - Wątróbka z cebulką foto
2
Wątróbkę oczyszczamy z włókiem ii osuszamy.
Krok 2 - Wątróbka z cebulką foto
3
Do cebuli dodajemy oprószoną mąką wątróbkę. Wątróbkę obsmażamy i podlewamy odrobiną wody. Doprawiamy pod koniec duszenia.
Krok 3 - Wątróbka z cebulką foto
4
Wątróbkę podajemy z ziemniaczkami lub pieczywem.
Krok 4 - Wątróbka z cebulką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 07.10.2014 13:31
lubie taką wątróbkę
Pani Domu 06.10.2014 20:17
smaczna klasyka
jola91 06.10.2014 14:33
Jak u mojej mamy, czyli musi być doskonała
Agnieszka-87-25 06.10.2014 14:30
ładnie wyglada
Adamorek 06.10.2014 13:52
doskonała wersja
gosia1988 06.10.2014 13:34
robię podobną :) lubię
kasiaw 06.10.2014 09:36
uwielbiam wątróbkę z cebulą
zabcia117 06.10.2014 09:11
Moja ulubiona!
Czyki 06.10.2014 08:55
Zdrowo i dobrze przyrządzona :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak