Wątróbka z cebulką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wątróbka

    30 dag
  • cebula

    2średnie szt
  • masło

    ok2 łyżki
  • mąka

  • sól

  • pieprz

  • mleko

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wątróbkę drobiową zalać mlekiem.Chociaż niekoniecznie. Moczyć ok1- 2 godzin. Osączyć na sicie. Na patelni rozgrzać masło. Wątróbkę oprószyć pieprzem. Obtaczać w mące. Obsmażyć na rozgrzanym maśle. Dodać pokrojoną w krążki cebulę. Smażyć kilkakrotnie obracając. Najlepiej przykryć pokrywką, bo bardzo pryska. Oprószyć solą i podawać razem z cebulką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Róża1 08.12.2013 21:29
lubię taką :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat