Wątróbka z cebulą i młodymi ziemniakami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wątróbka drobiowa

    1/2 kg
  • cebula

    2 szt
  • olej

    2 łyżki
  • masło

    1 łyżka
  • ziemniaki młode

    1 kg
  • sól

  • pieprz

  • wino białe wytrawne

    5 łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wątróbki drobiowe płuczemy osuszamy i oczyszczamy. Cebule obieramy i kroimy w piórka.
młode ziemniaki dobrze myjemy nie obieramy i gotujemy w osolonej wodzie. Na patelnie na rozgrzany olej kładziemy wątróbki i smażymy z obu stron. Następnie dodajemy pokrojona cebule , dolewamy odrobinę białego wina i dusimy. doprawiamy sola i pieprzem do smaku. Dodajemy ugotowane ziemniaki i łyżkę masła , lekko mieszamy.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jagódka77 01.01.2017 12:06
uwielbiam takie danie
Futka 27.05.2016 09:16
Pyszne połączenie :) Palce lizać :D
w mojej kuchni 27.05.2016 09:01
same pyszności do zjedzenia

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat