Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka z cebulą i boczkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 300 g
boczek 200 g
cebula 3 szt
mąka 2 łyżki
olej do smażenia
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka z cebulą i boczkiem

Kroki postępowania

1
Cebule obieramy i kroimy w piórka, wrzucamy na gorący olej, przyprawiamy solą i smażymy przez 10 minut.
Krok 1 - Wątróbka z cebulą i boczkiem foto
2
Następnie dodajemy pokrojony na mniejsze kawałki boczek, smażymy przez 10 minut, co jakiś czas mieszając. Gotowy boczek z cebulą zdejmujemy z patelni.
Krok 2 - Wątróbka z cebulą i boczkiem foto
3
Wątróbki oczyszczamy i obtaczamy w mące. Wkładamy na gorący olej na którym wcześniej smażona była cebula. Smażymy pod przykryciem po 4 minuty z każdej strony. Na sam koniec posypujemy solą.
Krok 3 - Wątróbka z cebulą i boczkiem foto
4
Na wątróbkach układamy cebulę z boczkiem.
Krok 4 - Wątróbka z cebulą i boczkiem foto
5
Soczystą, delikatną wątróbkę z wyrazistym w smaku boczkiem podajemy ze świeżym pieczywem.
Krok 5 - Wątróbka z cebulą i boczkiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak