Wątróbka z cebulą i boczkiem

Wątróbka z cebulą i boczkiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wątróbka drobiowa

    300 g
  • boczek

    200 g
  • cebula

    3 szt
  • mąka

    2 łyżki
  • olej do smażenia

  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Wątróbka z cebulą i boczkiem foto
Cebule obieramy i kroimy w piórka, wrzucamy na gorący olej, przyprawiamy solą i smażymy przez 10 minut.
Krok 2 - Wątróbka z cebulą i boczkiem foto
Następnie dodajemy pokrojony na mniejsze kawałki boczek, smażymy przez 10 minut, co jakiś czas mieszając. Gotowy boczek z cebulą zdejmujemy z patelni.
Krok 3 - Wątróbka z cebulą i boczkiem foto
Wątróbki oczyszczamy i obtaczamy w mące. Wkładamy na gorący olej na którym wcześniej smażona była cebula. Smażymy pod przykryciem po 4 minuty z każdej strony. Na sam koniec posypujemy solą.
Krok 4 - Wątróbka z cebulą i boczkiem foto
Na wątróbkach układamy cebulę z boczkiem.
Krok 5 - Wątróbka z cebulą i boczkiem foto
Soczystą, delikatną wątróbkę z wyrazistym w smaku boczkiem podajemy ze świeżym pieczywem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat