Watróbka z cebulą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wątróbka drobiowa

    30 dag
  • cebula

    2 szt
  • oliwa

    1 łyżka
  • Pieprz biały mielony Prymat

    1 szczypta
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1 szczypta
  • sól

    3 szczypty
  • mąka pszenna (łyżki)

    1
  • białe wino

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wątróbkę myjemy obtaczamy w mące .Wkładamy na patelnie na rozgrzaną oliwę .Smażymy z obu stron ,dodajemy pokrojoną w wiórka cebulę ,smażymy .Podlewamy ciut winem dusimy można jeszcze podlać troszkę wodą . Na koniec pieprzymy ,solimy .

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Baska Kaska 30.01.2011 20:38
pyszny obiad
pioge7 03.01.2011 16:06
ekstra
IZABELA29 11.12.2010 00:43
lubię
Joanna108 10.11.2010 09:33
Fajnie wygląda. Nie robiłam nigdy wątróbki z winem. Chętnie wypróbuję ten przepis.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat