Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najlepsze przepisy na grilla SPRAWDŹ

watróbka z ananasem

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

plastry wątróbki
5 szt
zimne mleko
3,5 szkl
cebula
2 szt
sól
Sklep Prymat
olej
pieprz
Sklep Prymat
majeranek
Sklep Prymat
mąka krupczatka
1 łyżka
zieleninka
ananas z puszki
7 szt

Przepis i sposób przygotowania na: watróbka z ananasem

Wątróbkę namoczyć w mleku, dodać pokrojoną cebulę w talarki. Odstawiamy na 30 minut. Na rozgrzanym tłuszczu smażmy wątróbkę. Układamy na półmisku, kładziemy na każdym plastrze plasterek ananasa. Posypujemy zieleniną. Wstawiamy do piekarnika. Odsączamy krążki cebuli obtaczamy w mące w smażymy na tłuszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

treonina 04.09.2011 01:37
oj to chyba nie dla mnie, nie lubię ananasa w takich potrawach...
Małgorzata72 02.05.2011 14:22
ciekawe połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak