Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka wytrawna

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 1 kg
mąka 4 łyżki
wino białe wytrawne 100 ml
sól do smaku
pieprz do smaku
tłuszcz do smażenia
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka wytrawna

Wykonanie:
Wątróbkę umyć i wysuszyć na papierowym ręczniku. Następnie włożyć na rozgrzany tłuszcz, posypać mąką i smażyć do zrumienienia. Podlać winem i dusić do odparowania około 25 minut, po czym przyprawić do smaku i posypać natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jumper123 27.08.2015 13:46
a ja uwielbiam watróbkę
agaK. 26.08.2015 21:35
Do wątróbki próbowałam się kilka razy przekonać i nie dało rady, jednak to rzecz dla smakoszy;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak