Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka wołowa z cebulą i ziemniakami

5.0
(45)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wątroba wołowa 30-40 dkg
cebula 2 szt
olej rzepakowy 1/2 szklanki
sól do smaku
mąka 1 szklanka
ziemniaki 0,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka wołowa z cebulą i ziemniakami

Kroki postępowania

1
Wątrobę umyć, osuszyć i pokroić w plastry
Krok 1 - Wątróbka wołowa z cebulą i ziemniakami foto
2
Każdy plaster obtoczyć w mące
Krok 2 - Wątróbka wołowa z cebulą i ziemniakami foto
3
Z obu stron
Krok 3 - Wątróbka wołowa z cebulą i ziemniakami foto
4
Kłaść na rozgrzany olej i smażyć na małym ogniu 3-5 minut z każdej strony.
Krok 4 - Wątróbka wołowa z cebulą i ziemniakami foto
5
Cebulę pokroić na plastry
Krok 5 - Wątróbka wołowa z cebulą i ziemniakami foto
6
Dodać do wątroby .
Krok 6 - Wątróbka wołowa z cebulą i ziemniakami foto
7
Wymieszać i dusić do miękkości.
Krok 7 - Wątróbka wołowa z cebulą i ziemniakami foto
8
Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie.Wątróbkę gotową posolić dopiero na talerzu . Podawać z ziemniakami i sałatką.
Krok 8 - Wątróbka wołowa z cebulą i ziemniakami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 01.05.2016 19:44
pyszna taka wątróbka
Jumper123 10.10.2015 16:37
bardzo smaczne danie
w mojej kuchni 10.10.2015 09:40
same pyszności podano..
Motorek 10.10.2015 09:38
smaczne jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak