Wątróbka wołowa z cebulą i ziemniakami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wątroba wołowa

    30-40 dkg
  • cebula

    2 szt
  • olej rzepakowy

    1/2 szklanki
  • sól do smaku

  • mąka

    1 szklanka
  • ziemniaki

    0,5 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Wątróbka wołowa z cebulą i ziemniakami foto
Wątrobę umyć, osuszyć i pokroić w plastry
Krok 2 - Wątróbka wołowa z cebulą i ziemniakami foto
Każdy plaster obtoczyć w mące
Krok 3 - Wątróbka wołowa z cebulą i ziemniakami foto
Z obu stron
Krok 4 - Wątróbka wołowa z cebulą i ziemniakami foto
Kłaść na rozgrzany olej i smażyć na małym ogniu 3-5 minut z każdej strony.
Krok 5 - Wątróbka wołowa z cebulą i ziemniakami foto
Cebulę pokroić na plastry
Krok 6 - Wątróbka wołowa z cebulą i ziemniakami foto
Dodać do wątroby .
Krok 7 - Wątróbka wołowa z cebulą i ziemniakami foto
Wymieszać i dusić do miękkości.
Krok 8 - Wątróbka wołowa z cebulą i ziemniakami foto
Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie.Wątróbkę gotową posolić dopiero na talerzu . Podawać z ziemniakami i sałatką.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Pani Domu 01.05.2016 19:44
pyszna taka wątróbka
Jumper123 10.10.2015 16:37
bardzo smaczne danie
w mojej kuchni 10.10.2015 09:40
same pyszności podano..
Motorek 10.10.2015 09:38
smaczne jedzonko

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat