Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka wołowa
Wątróbka wołowa - przepis na szybki obiad. Wystarczy pokroić wątróbkę w plastry i obtoczyć w mące. Wątróbki nie solimy przed smażeniem.
Wątróbki wołowej nie trzeba długo smażyć - wystarczy 3-4 minuty z każdej strony. Będzie chrupiąca na zewnątrz i różowa w środku. Jeśli wolisz lepiej wysmażoną, przedłuż czas na patelni o 1-2 minuty, nie dłużej. Inaczej wyjdzie twarda.
Wątróbka wołowa, przepis krok po kroku:
Wątrobę umyć, osuszyć i pokroić w plastry.

Każdy plaster obtoczyć w mące, z obu stron.

Kłaść na rozgrzany olej i smażyć na małym ogniu 3-5 minut z każdej strony.

Cebulę pokroić na plastry i dodać do wątróbki.

Dodać do wątróbki, chwile smażyć razem.

Ugotować ziemniaki, utłuc i podawać z wątróbką wołową.
