Wątróbka wieprzowa z jabłkiem i cebulką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wątróbka wieprzowa

    400 g
  • jabłko

    1
  • cebule

    2
  • sól

  • pieprz

  • olej do smażenia

  • mleko

  • mąka

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Wątróbka wieprzowa z jabłkiem i cebulką foto
Wątróbkę zamoczyć w mleku na kilka godzin.
Następnie cebulkę pokroić w piórka i podsmażyć na oleju. Jabłko pokroić w kostkę i dodać do cebuli.
Krok 2 - Wątróbka wieprzowa z jabłkiem i cebulką foto
Wątróbkę umyć, pokroić w mniejsze kawałki, obtoczyć w mące i dodać do cebuli i jabłek.
Krok 3 - Wątróbka wieprzowa z jabłkiem i cebulką foto
Oprószyć pieprzem i smażyć do miękkości.
Na koniec posolić. Podawać z ziemniakami i surówką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Marta1986 04.02.2013 16:32
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat