wątróbka wieprzowa z jabłkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wątróbka wieprzowa

    60 dag.
  • cebula

    2 sztuki
  • olej

    do smażenia
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    do smaku
  • mąka pszenna

    do oprószenia
  • jabłko kwaśne

    2 średniej wielkości
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wątróbkę pokroić w paski.Oprószyć mąką pszenną.Przełożyć na rozgrzany tłuszcz.Podsmażyć z obu stron i dusić do miękkości.Cebulę obrać,opłukać.Pokroić w piórka.Dodać do wątróbki i razem dusić.Jabłka obrać.Usunąć gniazda nasienne,opłukać.Pokroić w grubszą kostkę.Dodać pod koniec duszenia wątróbki.Dusić do momentu aż jabłka zmiękną ale nie będą się rozpadać.Doprawić do smaku pieprzem,solą i ziołami prowansalskimi.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
fotoviderek 09.04.2013 07:26
Wątróbka palce lizać :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat