Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka wieprzowa z cebulką i jabłkiem Zewy

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 2 szt duże
jabłko 1 szt kwaśne
wątróbka 600 g wieprzowa
mąka pszenna 4 łyżki do obtaczania
olej do smażenia 4 łyżki
sól do smaku
Pieprz czarny Prymat w młynku do smaku
masło 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka wieprzowa z cebulką i jabłkiem Zewy

Wątróbkę umyć, osuszyć i pokroić na kawałki ( możne wymoczyć w mleku ).
Cebule i jabłko pokroić w piórka i usmażyć na maśle od czasu do czasu mieszając, doprawić solą i pieprzem.
Na drugiej patelni rozgrzać trochę oleju, każdy kawałek wątróbki obtoczyć w mące i kłaść na gorący olej.
Smażyć z obu stron tak kilka minut ( czas zależy od tego jaki stopień wysmażenia wątróbki lubimy ).
Gdy wątróbka jest gotowa, posolić i popieprzyć, wyłożyć na wątróbkę usmażoną cebulę z jabłkiem i chwilkę podgrzewać, przemieszać.
Gotową wątróbkę podawać np. z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 23.03.2017 08:03
smaczny pomysł
KORAL 08.04.2016 09:54
Lubię taką wątróbkę :)
2milutka 08.04.2016 09:40
pyszna, lubię takie
Małgorzata92 08.04.2016 09:27
Bardzo lubię :)
Motorek 08.04.2016 09:11
wygląda pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak