Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka wieprzowa z cebulką

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka wieprzowa 400 gram
mąka
cebula 4 sztuki
sól
pieprz
smalec
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka wieprzowa z cebulką

Kroki postępowania

1
Wątróbkę wkładamy do wody i oczyszczamy. Następnie kroimy ją w kawałki według uznania.
Krok 1 - Wątróbka wieprzowa z cebulką foto
2
Pokrojoną wątróbkę maczamy w mące i wkładamy na rozgrzaną patelnię z tłuszczem (mieszamy olej z smalcem). W trakcie smażenia przygotowujemy cebulę, krojąc ją w piórka.
Krok 2 - Wątróbka wieprzowa z cebulką foto
3
Po podsmażeniu wątróbki i cebuli, mieszamy dane składniki ze sobą.
Krok 3 - Wątróbka wieprzowa z cebulką foto
4
W taki sposób można podawać danie. Oczywiście można według uznania dodać sos (my zajadamy się z ketchupem)

Życzymy smacznego :)
Krok 4 - Wątróbka wieprzowa z cebulką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

David 17.04.2013 22:45
bardzo dobra
treonina 15.04.2013 22:42
jedno z moich ulubionych dań :-) polecam
w mojej kuchni 15.04.2013 22:42
wątróbki różne lubię i często jem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak