Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wątróbka wieprzowa z cebulą i...

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wątrubka wieprzowa 60-70 dag
cebula 3 sztuki
smalec 2-3 łyżek
sól do smaku
pieprz do smaku
olej 2-3 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: wątróbka wieprzowa z cebulą i...

wątróbkę umyj osusz i oczyść z błonek, pokrój na małe kawałki. Na patelni rozgrzej smalec i smaż na nim wątróbkę za obu stron tak aby się zrumieniła.
Na drugiej patelni rozgrzej olej p podsmaż na nim obraną i pokrojoną w półplasterki cebulę. Po podsmażeniu cebuli dodaj ją do wątróbki, i duś jeszcze do momentu aż wątróbka bezie miękka. Między czasie obierz, opłucz i ugotuj ziemniaki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 20.07.2013 09:36
dzisiaj mam na obiad, smaczna
Iwusia 16.05.2013 21:49
lubię ją bardzo
Wacław 10.05.2013 10:01
lubimy taką wątróbkę :)
kate.500 02.05.2013 19:47
pyszne jedzonko
Laila2786 19.03.2013 12:20
ale apetyczna
Dorian 29.01.2013 14:59
pycha
M. Monroe 26.01.2013 23:08
klasycznie
aisza1 22.01.2013 13:25
wiem
Milena87 21.01.2013 22:19
świetna ta wątróbka
olkaaa 20.01.2013 10:42
bardzo smaczna
meg1984 18.01.2013 22:08
dobra wątróbka
Katarzyna59 18.01.2013 20:34
fajna
gosia56 18.01.2013 15:45
smaczna
IwonaKa 18.01.2013 15:02
smaczna,bardzo lubię wątróbkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak