Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka wieprzowa w ryżu

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wątróbka wieprzowa ok.700 gram
przyprawa uniwersalna Kucharek
ryż 1 szklanka
kostki rosołowe 2 sztuki
marchewka z groszkiem 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka wieprzowa w ryżu

Kroki postępowania

1
Wątróbkę wieprzową przekładamy do garnka, zalewamy wodą, wsypujemy przyprawę uniwersalną i gotujemy do miękkości. Po czym wyciągamy z wywaru, studzimy i kroimy w kostkę.
Krok 1 - Wątróbka wieprzowa w ryżu foto
2
W głębszej patelni zagotowujemy dwie szklanki wody z dodatkiem jednej kostki rosołowej, wsypujemy ryż i gotujemy do momentu, aż napęcznieje.
Krok 2 - Wątróbka wieprzowa w ryżu foto
3
Do ryżu dodajemy pokrojoną wątróbkę.
Krok 3 - Wątróbka wieprzowa w ryżu foto
4
Marchewkę z groszkiem odcedzamy z zalewy i dodajemy do ryżu i wątróbki. Mieszamy, po czym wlewamy jedną szklankę wody oraz dodajemy kostkę rosołową. Doprowadzamy do wrzenia mieszając. Danie w razie potrzeby można zagęścić śmietanką wymieszaną z mąką.
Krok 4 - Wątróbka wieprzowa w ryżu foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 09.09.2014 12:22
dobry sposób na przemycenie jej dla dzieci

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak