Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka wieprzowa w płatkach kukurydzianych

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wątróbka wieprzowa 500 gram
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
jogurt naturalny 400 gram
czosnek 6 ząbków
płatki kukurydziane 2 szklanki
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka wieprzowa w płatkach kukurydzianych

Kroki postępowania

1
Wątróbkę wieprzową płuczemy, kroimy w plastry i osuszamy na ręczniku papierowym.
Krok 1 - Wątróbka wieprzowa w płatkach kukurydzianych  foto
2
Następnie przyprawiamy z każdej strony solą i pieprzem i układamy w misce.
Krok 2 - Wątróbka wieprzowa w płatkach kukurydzianych  foto
3
Czosnek obieramy i wrzucamy do wysokiego naczynia, dodajemy jogurt i blenderem miksujemy na "sos czosnkowy"
Krok 3 - Wątróbka wieprzowa w płatkach kukurydzianych  foto
4
Sos wlewamy do wątróbki, mieszamy i odstawiamy do lodówki na całą noc.
Krok 4 - Wątróbka wieprzowa w płatkach kukurydzianych  foto
5
Płatki kukurydziane mielimy w rozdrabniaczu na panierkę.
Krok 5 - Wątróbka wieprzowa w płatkach kukurydzianych  foto
6
Wątróbkę panierujemy w płatkach kukurydzianych.
Krok 6 - Wątróbka wieprzowa w płatkach kukurydzianych  foto
7
Smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor.
Krok 7 - Wątróbka wieprzowa w płatkach kukurydzianych  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak