Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka wieprzowa w gniazdkach makaronowych

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka wieprzowa 30 dag
makaron gniazdka 20 dag
pieczarki 40 dag
cebula 1 sztuka
olej sezamowy 7 łyżek
ser żółty 15 dag
sos sojowy grzybowy 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka wieprzowa w gniazdkach makaronowych

Wątróbkę pokroić na małe, cienkie kawałki i namoczyć w mleku. Makaron ugotować al dente. Pieczarki kroimy w plasterki, cebulę siekamy. Rozgrzać 2 łyżki oleju dodać pieczarki oraz cebulę - usmażyć. Doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowo - grzybowym. Wątróbkę osuszyć i usmażyć na reszcie oleju. Na każde gniazdko makaronu układamy kawałek wątróbki, pieczarki. Przykrywamy paseczkami sera żółtego. Włożyć na parę minut do piekarnika lub mikrofalówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena13 11.05.2012 16:33
świetnie się prezentuje!
ewelinapac 12.11.2011 12:05
fajne
halina16 21.06.2011 18:03
super danie
MAŁY 05.02.2011 10:05
fajny pomysl

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak