Wątróbka wieprzowa w gniazdkach makaronowych

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wątróbka wieprzowa

    30 dag
  • makaron gniazdka

    20 dag
  • pieczarki

    40 dag
  • cebula

    1 sztuka
  • olej sezamowy

    7 łyżek
  • ser żółty

    15 dag
  • sos sojowy grzybowy

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wątróbkę pokroić na małe, cienkie kawałki i namoczyć w mleku. Makaron ugotować al dente. Pieczarki kroimy w plasterki, cebulę siekamy. Rozgrzać 2 łyżki oleju dodać pieczarki oraz cebulę - usmażyć. Doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowo - grzybowym. Wątróbkę osuszyć i usmażyć na reszcie oleju. Na każde gniazdko makaronu układamy kawałek wątróbki, pieczarki. Przykrywamy paseczkami sera żółtego. Włożyć na parę minut do piekarnika lub mikrofalówki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bożena13 11.05.2012 16:33
świetnie się prezentuje!
ewelinapac 12.11.2011 12:05
fajne
halina16 21.06.2011 18:03
super danie
MAŁY 05.02.2011 10:05
fajny pomysl

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat