Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wątróbka wieprzowa nadziewana mięsem mielonym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wątróbka wieprzowa 500 g
mięso mielone 250 g
pieprz
sól
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: wątróbka wieprzowa nadziewana mięsem mielonym

Duże kawałki wątróbki myjemy i nacinamy tak aby do środka móc włożyć mięso mielone. Na patelni delikatnie obsmażamy mięso mielone z dodatkiem soli, pieprzu i przyprawy do wieprzowiny. Tak przygotowanym farszem nadziewamy wątróbkę. Całość smażymy na wolnym ogniu do uzyskania fajnego rumieńca. Mozna też dodac troszke koperku dla smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tomek18 03.10.2012 21:59
smaczna
kasiek 31.08.2012 21:27
ja lubię duszoną z cebulką
pacpaw 24.08.2012 22:14
takiego miksu jeszcze nie widziałem
treonina 24.08.2012 11:37
coś wspaniałego!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak