K&J

wątróbka wieprzowa nadziewana mięsem mielonym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wątróbka wieprzowa

    500 g
  • mięso mielone

    250 g
  • pieprz

  • sól

  • Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Duże kawałki wątróbki myjemy i nacinamy tak aby do środka móc włożyć mięso mielone. Na patelni delikatnie obsmażamy mięso mielone z dodatkiem soli, pieprzu i przyprawy do wieprzowiny. Tak przygotowanym farszem nadziewamy wątróbkę. Całość smażymy na wolnym ogniu do uzyskania fajnego rumieńca. Mozna też dodac troszke koperku dla smaku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
tomek18 03.10.2012 21:59
smaczna
kasiek 31.08.2012 21:27
ja lubię duszoną z cebulką
pacpaw 24.08.2012 22:14
takiego miksu jeszcze nie widziałem
treonina 24.08.2012 11:37
coś wspaniałego!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat