Wątróbka wieprzowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wątroba wieprzowa

    1,20 kg
  • mąka

    70 g
  • cebula

    250 g
  • smalec

    100 g
  • pieprz

  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wątrobę umyć, oczyścić, pokroić w skośne plastry, oprószyć mąką i pieprzem, a następnie usmażyć na rozgrzanym tłuszczu, posolić po usmażeniu.

Cebulę obrać, pokroić w plastry i usmażyć na tłuszczu pozostałym od smażenia wątroby.

Wątrobę przełożyć do rondla, dodać cebulę, odrobinę wrzącej wody, przykryć i dobrze zagrzać.

Podawać z ziemniakami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Betka 27.11.2012 09:53
bogata w zelazo;)
SyMiki 27.07.2011 16:08
uwielbiam wątróbkę
Tetiana 05.01.2011 16:09
też to robię!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat