wątróbka wieprzowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wątroba wieprzowa

    1 kg
  • olej

    do smażenia
  • sól

    do smaku
  • cebula

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulkę kroimy w kostkę i wkładamy na patelnie z oliwą.Podsmażamy tylko tyle aby się zeszkliła.wątrobę należy pokroić w nie za duże kawałki i wrzucić na tłuszcz.Podsmażamy tak około 5 minut. nie więcej ,gdyż wątroba byłaby twarda. Podobnie jest z solą dlatego solimy je dopiero gdy zdejmiemy z gazu nasze danie .To bardzo ważne. I możemy się już zajadać.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kikiriki 02.09.2012 08:53
muszę zrobić
caffee_tea 01.09.2012 23:45
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat