Wątróbka wieprzowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wątróbka wieprzowa

    40 dag
  • cebula

    2 sztuki
  • pieczarki

    30 dag
  • mleko

    200 ml
  • olej

    5 łyżek
  • sól do smaku

  • przyprawa kucharek uniwersalna

    2 szczypty
  • pieprz do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wątróbkę oczyścić z błonek, żył, umyć. Pokroić na cienkie mniejsze kawałki. Włożyć do miski, zalać mlekiem. Odstawić na godzinę. Cebule obrać, pokroić w plasterki. Pieczarki oczyścić i również pokroić w plasterki. Rozgrzać olej na patelni włożyć cebulę oraz pieczarki, usmażyć do miękkości. Następnie wyłożyć na talerzyk cebulę oraz pieczarki. Wątróbkę osuszyć papierowym ręcznikiem, włożyć na olej po smażeniu cebuli i pieczarek. Usmażyć wątróbkę z obu stron. Pod koniec smażenia dodać smażoną cebulę oraz pieczarki. , oprószyć przyprawą uniwersalną kucharek. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

Mój nick milutka1609

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
berys18 02.03.2015 12:22
wygląda bardzo smacznie
Pani Domu 25.01.2015 18:39
fajny pomysł z pieczarkami
olkaaa 08.06.2014 11:36
już dawno nie jadłam
JOANNA16 25.05.2014 09:47
pychota)))
Rafał10 24.08.2012 19:24
PYYYYCHOTA!!!!
Rafał10 24.08.2012 19:24
PYYYYCHOTA!!!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat