Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka wieprzowa

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka wieprzowa 40 dag
cebula 2 sztuki
pieczarki 30 dag
mleko 200 ml
olej 5 łyżek
sól do smaku
przyprawa kucharek uniwersalna 2 szczypty
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka wieprzowa

Wątróbkę oczyścić z błonek, żył, umyć. Pokroić na cienkie mniejsze kawałki. Włożyć do miski, zalać mlekiem. Odstawić na godzinę. Cebule obrać, pokroić w plasterki. Pieczarki oczyścić i również pokroić w plasterki. Rozgrzać olej na patelni włożyć cebulę oraz pieczarki, usmażyć do miękkości. Następnie wyłożyć na talerzyk cebulę oraz pieczarki. Wątróbkę osuszyć papierowym ręcznikiem, włożyć na olej po smażeniu cebuli i pieczarek. Usmażyć wątróbkę z obu stron. Pod koniec smażenia dodać smażoną cebulę oraz pieczarki. , oprószyć przyprawą uniwersalną kucharek. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

Mój nick milutka1609

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 02.03.2015 12:22
wygląda bardzo smacznie
Pani Domu 25.01.2015 18:39
fajny pomysł z pieczarkami
olkaaa 08.06.2014 11:36
już dawno nie jadłam
JOANNA16 25.05.2014 09:47
pychota)))
Rafał10 24.08.2012 19:24
PYYYYCHOTA!!!!
Rafał10 24.08.2012 19:24
PYYYYCHOTA!!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak