Wątróbka wieprzowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wątróbka wieprzowa

    1/2 szt.
  • sól

  • pieprz

  • cebula

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wątróbkę myjemy, a następnie obieramy z błony. Ja moczę wątrobę wieprzową w mleku, aby była bardziej krucha. Na oleju podsmażamy pokrojoną cebulę, do której następnie dodajemy obtoczoną w mące wątrobę. Smażymy z obu stron. Można podlać wodą i dusić pod przykryciem, a następnie zagęścić mąką z wodą. Ja wolę smażoną:)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat