Wątróbka w warzywach

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta biała

    1/2 główki
  • papryka czerwona

    1
  • por

    1/2
  • woda

    1 szklanka
  • ketchup łagodny

    4 łyżki
  • sól

  • czarny pieprz mielony Prymat

  • papryka ostra Prymat

  • przyprawa do wieprzowiny Prymat

  • wątróbka

    wieprzowa 600 gram
  • bułka tarta

  • tłuszcz do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Wątróbka w warzywach foto
Kapustę białą szatkujemy i przekładamy do głębszej patelni lub garnka.
Krok 2 - Wątróbka w warzywach foto
Paprykę i por drobno kroimy i dodajemy do kapusty. Następnie wlewamy szklankę wody i dusimy pod przykryciem.
Krok 3 - Wątróbka w warzywach foto
W czasie gdy duszą się warzywa przygotowujemy wątróbkę: Wątrobę kroimy na plastry, które delikatnie rozbijamy tłuczkiem i przyprawiamy z każdej strony solą, pieprzem oraz przyprawą do wieprzowiny.
Krok 4 - Wątróbka w warzywach foto
Obtaczamy w bułce tartej i smażymy przez moment z każdej strony na rozgrzanym tłuszczu.
Krok 5 - Wątróbka w warzywach foto
Gdy warzywa zaczną robić się miękkie to dodajemy ketchup oraz przyprawy: sól pieprz i ostrą paprykę. Mieszamy i dusimy ok. 5 minut.
Krok 6 - Wątróbka w warzywach foto
Następnie połowę warzyw wykładamy do naczynia, a w pozostałych układamy podsmażoną wątróbkę , po czym przykrywamy odłożonymi warzywami. Dusimy pod przykryciem ok. 30 minut (aż wątróbka będzie miękka). Podajemy na obiad z ziemniakami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Pani Domu 04.12.2014 19:06
pysznie wygląda
luna76 04.12.2014 09:58
uwielbiam!!!!
w mojej kuchni 04.12.2014 00:43
ale pyszności do zjedzenia..

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat