Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka w warzywach

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1/2 główki
papryka czerwona 1
por 1/2
woda 1 szklanka
ketchup łagodny 4 łyżki
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat
wątróbka wieprzowa 600 gram
Bułka tarta klasyczna Prymat
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka w warzywach

Kroki postępowania

1
Kapustę białą szatkujemy i przekładamy do głębszej patelni lub garnka.
Krok 1 - Wątróbka w warzywach foto
2
Paprykę i por drobno kroimy i dodajemy do kapusty. Następnie wlewamy szklankę wody i dusimy pod przykryciem.
Krok 2 - Wątróbka w warzywach foto
3
W czasie gdy duszą się warzywa przygotowujemy wątróbkę: Wątrobę kroimy na plastry, które delikatnie rozbijamy tłuczkiem i przyprawiamy z każdej strony solą, pieprzem oraz przyprawą do wieprzowiny.
Krok 3 - Wątróbka w warzywach foto
4
Obtaczamy w bułce tartej i smażymy przez moment z każdej strony na rozgrzanym tłuszczu.
Krok 4 - Wątróbka w warzywach foto
5
Gdy warzywa zaczną robić się miękkie to dodajemy ketchup oraz przyprawy: sól pieprz i ostrą paprykę. Mieszamy i dusimy ok. 5 minut.
Krok 5 - Wątróbka w warzywach foto
6
Następnie połowę warzyw wykładamy do naczynia, a w pozostałych układamy podsmażoną wątróbkę , po czym przykrywamy odłożonymi warzywami. Dusimy pod przykryciem ok. 30 minut (aż wątróbka będzie miękka). Podajemy na obiad z ziemniakami.
Krok 6 - Wątróbka w warzywach foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 04.12.2014 19:06
pysznie wygląda
luna76 04.12.2014 09:58
uwielbiam!!!!
w mojej kuchni 04.12.2014 00:43
ale pyszności do zjedzenia..

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak