Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka w towarzystwie pieczarek
Najpierw przygotowujemy pieczarki, myjemy je i kroimy w plastry. Smażymy na oleju z dodatkiem soli i pieprzu. Paprykę jedną i drugą kroimy w wąskie paseczki, to samo robimy z marchewkami. Wkładamy do garnuszka i dusimy, smażymy na maśle klarowanym. Kiedy nam się poddusi podlewamy winem i octem winnym. Nie ma co się martwić, wyparuje nam i powstanie słodkawo - ostrawy sosik. Wątróbkę myjemy, obtaczamy w mące i smażymy na oleju. Dusimy ją i podsmażamy dosłownie chwilę, bo wątróbka drobiowa szybko się robi. Gotujemy ryż, 2 woreczki starczą dla 4 osób. Podajemy wątróbkę na pierzynce z pieczarek, do tego warzywa słodko ostre i ryż. Obiad gotowy, pycha!