Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka w sosie z pietruszką

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka ok 60 dag wieprzowej
cebula 1 szt
marchew 1 szt
natka pietruszki 1/2 pęczka
śmietana 2-3 łyżki
bulion ok 2 szkl
masło 2 łyżki
mąka pszenna
sól
pieprz
przyprawa uniwersalna

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka w sosie z pietruszką

Wątróbkę oczyścić (można wymoczyć w mleku) i pokroić na kawałki.

Marchew zetrzeć na tarce albo drobno pokroić. Rozgrzać masło i wrzucić wątróbkę z drobno pokrojoną cebulą i razem dusić.
Zagotować bulion, doprawić przyprawami i zagęścić trochę mąką. Dodać śmietanę, posiekaną natkę pietruszki i wątróbkę.
Przez chwilę razem wszystko ogrzewać.
Raz jeszcze doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 03.04.2017 11:11
fajny pomysł na wątróbkę
w mojej kuchni 02.04.2017 15:46
moje smaki do zjedzenia
AZgotuj 02.04.2017 10:29
pyszny przepis:)
katarzynka455 02.04.2017 10:27
Dziękuję Justynko:))))
Justi2401 02.04.2017 09:22
Świetny pomysł na przygotowanie wątróbki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak