Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka w sosie musztardowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 50 dkg
cebula 2 szt
czosnek 1 ząbek
śmietana 2/3 szklanki
Musztarda sarepska Prymat 1 łyżka
bulion drobiowy 1/2 szklanki
Bazylia suszona Prymat 1/2 łyżeczki
mąka 1 łyżka
tymianek 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka w sosie musztardowym

Cebulę posiekać w cienkie plasterki i podsmażyć na oleju. Wątróbkę oczyścić, osuszyć i obsmażyć na tej samej patelni co cebulę. Połączyć z cebulą, oprószyć mąką. Wlać gorący bulion i zagotować. Poddusić przez 10 minut na małym ogniu. Śmietanę wymieszać z ziołami, musztardą i zmiażdżonym ząbkiem czosnku. Wlać do wątróbki i zagotować. Dosolić do smaku.
Smacznego!!

--> podawać z chlebem lub piure ziemniaczanym

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak