Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka w sosie keczupowym

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 500 gram
cebula czerwona 1 szt
cebula czerwona 1 szt
por 1 szt
czosnek 2 ząbki
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier 1 łyżeczka
oregano 1 łyżeczka
śmietana 18 proc 4 łyżek
masło 1 łyżka
oliwa do smażenia
DODATKOWO:
mąka pszenna 2 łyżki
woda 1 szklanka
Natka pietruszki suszona Prymat 1 łyżeczka
ketchup 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka w sosie keczupowym

Wątróbkę oczyszczamy ,płuczemy pod bieżącą wodą i osuszamy papierowym ręcznikiem.Kawałki wątróbki pieprzymy świeżo zmielonym pieprzem i panierujemy w mące.Smażymy na rozgrzanym tłuszczu na rumiany kolor z obu stron i przekładamy na talerz. Okrywamy folią aluminiową ,aby nie ostygła. Warzywa posiekać i przesmażyć na pozostałym tłuszczu ze smażenia . Wlewamy ok. 1 szklankę gorącej wody ,dodajemy ketchup, masło i resztę przypraw. Dusimy przez kilka minut dodajemy śmietanę i doprawiamy do smaku .Wkładamy wątróbkę i podgrzewamy ,aż sos zgęstnieje.Porcje nałożyć na talerze.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 26.05.2014 10:08
smaczna watróbka
pestka 25.02.2014 10:54
tak przyrządzonej wątróbki jeszcze nie jadłam
pawlito 03.02.2014 10:27
nie jadłem jeszcze takiej
lena57 10.11.2013 19:22
ciekawa propozycja
Margo1 06.09.2013 12:08
tego jeszcze nie robiłam
2milutka 23.08.2013 21:33
nie jadłam takiej jeszcze

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak