Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka w sosie jogurtowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 60 dag
cebula 1 sztuka
sól
masło
mleko
Zioła prowansaldzkie
jogurt 1 szklanka
śmietana 1/2 szklanka
bulion warzywny 1/2 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka w sosie jogurtowym

Wątróbkę zalewamy na około 30 minut mlekiem. Odcedzamy. Cebulę kroimy w bardzo drobną kostkę i razem z wątróbką dusimy na maśle. Całość zalewamy bulionem i zaprawiamy śmietaną wymieszaną z jogurtem. Doprawiamy do smaku i podajemy z ryżem lub ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknkirke 27.11.2011 19:12
mniam
wiktor188 22.11.2010 14:09
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak