Wątróbka w sosie jabłkowo-majerankowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wątróbka drobiowa

    1/2 kg
  • jabłko

    1 sztuka
  • majeranek

  • sól

  • pieprz

  • mąka

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wątróbkę opłukać, posypać pieprzem, panierować w mące i usmażyć na złoty kolor. Dodać majeranek, obrane i pokrojone jabłko, podlać wodą i chwilę dusić. Na sam koniec w razie potrzeby doprawić solą do smaku. Podajemy z ziemniakami posypanymi posiekaną natką pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Katarzyna59 29.08.2013 08:55
fajna wątróbka
PaniMISIOWA 03.08.2012 11:17
fajna
pacpaw 28.08.2011 16:15
kusząca propozycja obiadowa

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat