Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka w sosie

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 1 kg
cebula 1 szt
śmietana 18 proc 0,5 szkl
musztarda 1 łyżka
Rozmaryn suszony Prymat 1 łyżeczka
kostka rosołowa 1 szt
mąka pszenna 1 łyżka
natka pietruszki 1 łyżka
sól
woda 0,5 szkl
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka w sosie

Kroki postępowania

1
Wątróbki płuczemy, wycinamy błonki i kroimy na mniejsze kawałki.
Krok 1 - Wątróbka w sosie foto
2
Cebulę obieramy i kroimy w kostkę.
Krok 2 - Wątróbka w sosie foto
3
Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy najpierw cebulkę (smażymy ją 3-4 minuty) a następnie dodajemy wątróbkę.
Krok 3 - Wątróbka w sosie foto
4
Razem smażymy kilka minut następnie dodajmy mąkę, musztardę, rozmaryn, pokruszoną kostkę rosołową. Całość mieszamy. Dodajemy wodę.
Krok 4 - Wątróbka w sosie foto
5
Całość dusimy pod przykryciem 10 minut. Następnie wlewamy śmietanę, mieszamy i zagotowujemy.
Krok 5 - Wątróbka w sosie foto
6
Przyprawiamy do smaku solą. Na koniec posypujemy świeżą pietruszką.
Podajemy z ziemniakami.
Krok 6 - Wątróbka w sosie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela427 18.02.2016 22:07
smacznie i zdrowo
IwonaKa 18.02.2016 10:54
świetnie podana,muszę zrobić Twoim sposobem
Janina 18.02.2016 07:43
Bardzo fajnie przyrządzona wątróbka;))
2milutka 16.02.2016 23:07
prosto i smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak