Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka w sosie

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka wieprzowa 50 dag
jabłka 2-3 szt
cebula 2 szt
kostka mięsna 1 szt
mąka do obtaczania
sól
pieprz
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka w sosie

Cebulą obrać i pokroić w piórka. Jabłka część obrać i pokroić w kostkę albo plasterki, a część zostawić w skórce i pokroić w ósemki.

Wątrobę oczyścić, umyć i pokroić na kawałki.
Obtoczyć w mące i obsmażyć na rozgrzanym oleju.
Dodać cebulę. Podlać wodą, dodać jabłka i kostkę mięsną.
Dusić obracając wątróbkę.
Doprawić do smaku.
Jeśli trzeba sos zagęścić mąką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak